ADHD/ADD Fakta tankar Headline Animator

måndag 31 maj 2010

En fin dag i Trondheim

LeiknyMin mor och jag var ute på en promenad i Trondheim.

Trondheim   Domkyrkan

söndag 30 maj 2010

Bästa sången vann

LenaTyskland

Tyska sången var klart den bästa: Grattis Tyskland å Lena

torsdag 27 maj 2010

Trondheim Domkyrka

20100525029

20100522008 20100522013

torsdag 20 maj 2010

Västerviks psykriatiska avdelningar är under all kritik

Har varit med om en hel del brister på psykriatiska avdelning 24 på Västerviks sjukhus. För det första så  uppsöker dom ingen kontakt med patienterna när dom mår dårligt. Där kan man ligga inne på sitt rum en hel dag utan att personalen kommer in. Många patienter har svårt med kontakt, å då menar jag ta kontakt med personalen när dom mår dårlig. Det har varit tillbud där en patient har försökt hänga sig inne på avdelningen.

Man kan fråga sig vad personalen är till för. Utfodring och medicindelning?! Det värkar inte bättre. Jag ville prata av mig med en personal senast jag var där för att undgå behovsmediciner. Tycker det är bättre att snacka. Men dom sket fullständigt i det!!!

Värkar vara smärtsamt för dom att jag har jobbat i samma yrke, på Huddinge sjukhus. Jag vet tydligen och kan yrket så jag blir “jobbig”. Jag blir ett besvär. Men skit samma. Skärpning!!! Innan något allvarligt händer.

Äntligen lite lugn

Nu ska det bli lite lugnt ett tag hoppas jag, eller rättare sagt vet. Känner mig redan 1000 kg lättare.

Mera behövs inte sägas!!!

onsdag 19 maj 2010

Försök till Mordbrand hemma hos mig

Någon idiot hade slängt in en sigarettfimt in i brevlådan som låg å pyrde när jag kom hem. Hade jag kommit hem 5 minuter senare hade hela lägenheten varit övertänt. Som tur var så hann jag släcka den. Posten låg bara nån cm från fimpen. Ringde polisen sen som hämtade fimpen och skickade in den för analys till Linnköping. DNA-analys!

Den personen kommer att hamna i fängelse för detta. Hultsfred bostäder vart inte precis glad för detta. Dom har nu plomberat mitt brevinkast och satt en brevlåda utanför. Har blivit hotat också så Oscarshavs-polisen gör en grundlig utredning som i sin tur kommer att leda till åtal och rättegång när bevisen är klara samt vittnen som har sett det hela blir förhört.

Måste vara riktik fuckat i huvudet den som gjorde detta! Med andra ord blåst!!!

onsdag 5 maj 2010

Chockad över besked om tandvårdsstöd i Kalmar län

Jag fick inget glatt svar eller rättare sagt besked om min fråga om tandvårdsstöd som jag hade tagit upp med psykiatriska öppenvården i Vimmerby. Som förra detta stockholmare hade jag fått utfärdat ett tandvårdsintyg från landstinget där. Detta p.g.a att jag äter mediciner som ger muntorrhet, nåt som är vanligt när man är insatt på psykofarmaka. Detta i sin tur påverkar tandhälsan med hål i tänderna som kan kosta en förmögenhet.

I många fall har jag dragit mig för att gå till tandläkaren för att det är för dyrt ( det räcker jo med att man öppnar munnen så kostar det typ 500 kr ). I.o.m detta så blir slutresultatet när verkligheten kommer i fatt än å det har gått några år, så har dom flesta tänderna “ rasat “ och då blir inte notan liten precis. Det kan handla om 20 – 30.000 kr. Å det är jo inte precis vad man har råd med när man har sjukersättning. Det är jo allment känt att man inte har något val än att gå till socialen i slutändan.

Landstinget i Kalmar resonerar följande; Kan inte patienten eller inte har insikt att föra tandborsten från handen in i munnen å borsta tänderna, så får man tandvårdsstöd. Annars har man inga rättigheter att få stöd. Med andra ord så ska man vara psykotisk. Å då kan man jo fråga sig om en person som är psykotisk vet sina rättigheter!

Tycker det är skrämmande att man kan resonera på detta viset. Å framför allt att det ska vara så stora skillnader från landsting till landsting.

Långsiktighet är nåt landstinget helt förbisett. Att spara pengar kan jag förstå, men att bolla det över till socialen det kan jag verkligen inte fatta. Dom pengarna ska gå till nåt helt annat. Till dom behövande!!!

Förebyggande vård kan i slutresultatet ge sparade pengar.

Argumentet räcker inte!!!

tisdag 4 maj 2010

Opera snabbaste webbläsaren

Har provat Operas webbläsare och jag måste verkligen säga att jag vart överraskat. Jag hade hört att det skulle vara den snabbaste webbläsaren, men att den var så här snabb det hade jag aldrig drömt om. Det bara rasslar till när jag ska öppna en sida. Den har inbyggt turbo som kan sammanliknas med en gammal risig bilmodell till en Ferrari. Det är bara att tuta å köra. Vill verkligen rekommendera denna webbläsare. Och så måste jag jo passa på å säga att den är norsk då.  Värdens snabbaste Webbläsare

måndag 3 maj 2010

Nu blir det till å lägga mig å sova

Latmask

Nu ska det bli skönt å lägga mig i min mjuka å härliga säng. Dra täcket över mig, lyssna på lite musik och drömma sköna drömmar. Så godnatt till er alla där ute.