ADHD/ADD Fakta tankar Headline Animator

fredag 4 juni 2010

Svenska rättssystemet är en skandal

Kalmar tingsrätt

Det svenska rättssamhället har mer eller mindre kapitulerat i mina ögon.“ Småsaker ” som olaga hot, stölder av syklar och datorer ligger längst ned på prioritetslistan. Oftast blir dom nedlagt av åklagaren rätt snabbt .För min del anmälde jag en person för olaga hot 2010-04-22. Ett brev kom dumpande ned igenom brevinkastet med obehagliga hot. När jag anmälde detta till Hultsfreds-polisen blev jag förort av inspektör John-Åke Andersson  angående hotet. Det var helt klart att det var ett olaga hot som var skrivet på papper. Annars skulle inte en erfaren polis av denna rang komma på tanken att ta i mot anmälan.Samtidigt blev jag upplyst av Insp Andersson att jag hade rätt till skadestånd för psykisk lidande om fallet ledde till åtalat.  

I dag blev jag upplyst om att fallet var nedlagt, av en slump. Var i kontakt med Oskarshamns-polisen i ett ärende och fick då veta att kammaråklagare Wilhelm Storck vid åklagarkammaren i Kalmar ansåg att det inte var ett hotbrev. Men tydligen såg åklagare Wilhelm Storck med “ andra ögon ” och lade ned anmälan. Jag har svårt å förstå hur en åklagare kan tolka hotbrevet på ett annat sett än polisen. Polisen är ute på “ fältet “ dagligen och är vana att ta i mot anmälningar om olaga hot medan en åklagare som har suttit vid skolbänken och pluggat juridik i flera år och i dag sitter för det mesta på sitt kontor och i rätten, kan tolka det på sitt sett, är skrämmande! Ett bevisligt handskrivet hotbrev kan t.o.m en tio-åring fatta som olaga hot. 1+1=2!!! Så enkelt är det å räkna ut den matematiska termen som är lika med innehållet i hotbrevet. Svårare är det inte!

Man kan fråga sig ibland om det är värt å göra en polisanmälan överhuvudtaget. Jag blev självklart besviken och känner mig som en korkat pappskalle som överhuvudtaget anmälde skiten. Det här är den sista gången jag gör en anmälan. Den saken är klar.Då gör jag heller upp med personen ifråga å får det avklarat på en gång-istället för att förlita mig på rättsapparaten som tar lång tid på sig så jag hinner noja upp mig och blir dårlig och besviken igen! Först var jag nojig, men sedan vart jag smått paranoid och fick hålla mig inne av rädsla helt enkelt.

Vart tog den Svenska demokratin vägen som vi alltid har sett som en självklarhet och kämpat för?! Och samtidigt pressar vi på andra länder för att dom ska få sin frihet och samma rätigheter som vi har. Det Svenska rättsapparaten är långt i från demokratisk. Det har jag sett många tecken på och hört från många andra .Jag har själv blivit åtalat, men fick ingen advokat. Så jag fick vara min egen! Det är tur att jag är rapp i käften och vet vilka frågor jag ska ställa och hur jag ska formulera mig. Och det viktigaste! Jag håller mig lugn i rätten och brusar inte upp. För då är det kört. Till saken hör att målsmannen i detta ärendet gjorde bort sig totalt så rättens ordförande undrade vad han överhuvudtaget gjorde där.Målsmannen presenterade sig som köpman för Ica i Salem. Till min överraskning frågade ordförande om han hade nån dokumentation på att han var den som han utgav sig för. Det säger mycket.” Köpmannen “ ville ha ett skadestånd på 29.000 kr för att jag hade snott 2 packet sigaretter från hans affär. Han menade på att jag upptog hans arbetstid och var därför berättigat till denna summa skadestånd. Ska också säga att åklagaren satt å skämdes och rodnade. Han satt mest å tittade ned och sa inte ett ord. Vem vann målet?! Jo jag!!! Jag kom överens med ordföranden att betala tillbaka 2 packet sigaretter.

Å det här handlade om “ 2 packet sigg “ Då kan man fråga sig vad som pågår inom det Svenska rättsapparaten! Demokrati?! Vad är det?! När människor med makt nästan kan göra som dom vill. Mitt förtroende för rättsapparaten har förfallit!

Det kommer att sluta med att folk lessnar och tar lagen i sina egna händer-det ser man flera exempel på redan idag.

Man har helt enkelt inte något val!!!

Samtidigt är jag överbevisat att anmälan mot mordbrand-försöket blir nedlagt……………………………….

 

Knäckt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar