ADHD/ADD Fakta tankar Headline Animator

onsdag 29 september 2010

Psykologer önskas i Kalmar län

Om liv ska få en värdighet så måste det till flera psykologer i detta län. Om “kemisk” medicinering står främst i eran lista behövs ni inte. Men om ni vill hjälpa så ska ni komma hit. Inte bara för att ni vill hjälpa oss, men också för att ni som kunniga har en skyldighet att utföra erat uppdrag ni har åtagit er.

“Kemiska” mediciner i all ära. Men den primära “medicinen” är att få prata av sig. Få hjälp att strukturera vardagen. Få hjälpmedel och tips som kan  underlätta och som i slutändan leder till ett drägligt liv. Kanske med mindre kemiska mediciner och förhoppningsvis utan.

Det måste ta slut med självmord/självmordförsök i Hultsfred. Unga människor som kanske skulle ha en bra framtid om dom kunde fångas upp i tid. Det är människor jag pratar om. Människor som vill ha ett liv och en framtid, men som tyvärr inte kommer dit. Dagens samhälle och stress påverkar alla i den grad att det är skrämmande att leva och det kan jag förstå. I.o.m detta så måste jo psykvården följa efter och hjälpa. För vi patienter orkar inte hjälpa varandra hur länge som helst. Vi är inga psykologer. Vi är människor som mår dårligt, men som samtidigt måste hjälpa varandra . Varför måste vi det?!

Svaret är enkelt och begripligt. Det finns för få psykologer i detta län. Händer det inget så bävar jag för att gå förbi Preem-macken i fortsättningen. “Jag vill inte se när den nästa hänger sig i flaggstången”

1 kommentar:

 1. Ja, det är under all kritik hur psyk vården fungerar! Har läst dina tidigare inlägg också, jag följer dig här men inte alltid jag lämnar avtryck efter mig. Det du skrev om friskvård att det är viktigt - det stämmer så otroligt bra. Där borde psykiatrin sätta in mer resurser, för man blir starkare av fysisk aktivitet.
  Men det är ju så otroligt dyrt med års eller månads kort på nåt gym - det vore det ultimata just nu att man fick hjälp med det. Det är mitt liv det gäller.

  Jag känner sakteligen hur deppressionen börjar ta mig i sitt grepp. Gör allt för att det inte ska bli så, men..det är svårt iom att det inte är att bara "rycka upp sig"

  Stor kram till dig, Rune! Miss you!

  Tuija

  SvaraRadera